phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Sex nadien?

Mag je vrijen na een besnijdenis?

De eerste weken absoluut niet. De hechtingen moeten eerst genezen. Anders zal de wonde open gaan.  Je wacht best vier weken. De eerste keer kan je ook best een condoom gebruiken. Niet als anticonceptiemiddel maar als beschermlaag voor de huid. Zo zal de wrijving wat verdeeld worden over de huid en komt er niet te veel spanning op de wonde.

Als de liefde erg hevig is, zijn er toch mannen die vroeger dan aangeraden gaan vrijen.  Een andere oorzaak is het voorkomen van nachtelijke spontane erecties. Dan komt het soms toch voor dat de voorhuid weer op enkele plaatsen los komt. Je krijgt dan één of meerdere  open wondes over het verloop van enkele hechtingen. Jammer genoeg kan je deze wondes niet meer goed hechten. Als je hecht, gaat de hechtdraad vaak door de wondranden scheuren bij het knopen. Als je de wondranden toch tegen elkaar zou krijgen zonder inscheuren heb je veel kans dat de wonde onder de wondranden ontsteekt. Daarom geven de meeste urologen er de voorkeur aan dergelijke wonde niet meer te hechten.

Meestal liggen de wondranden toch behoorlijk dicht bijeen en geneest de wonde zonder veel problemen. Je krijgt wel een dikkere wondnaad. Daarbij komt nog dat de wondgenezing nog langer gaat duren. Dat is de tol die je moet betalen voor het toegeven aan de lokroep van de lust… .
Als de huid over een erg lange afstand terug is losgekomen en de wondranden erg ver van elkaar liggen worden meestal toch enkele hechtingen terug geplaatst maar ook dan heb je dus dikkere wondranden en een langere periode nodig voor te genezen.

8 Responses to Sex nadien?

 • Danny says:

  Bedankt voor de uitleg. Ik maakte me zorgen over mijn open wond. De draadjes die ik heb zijn om de kleine cm geplaatst, nu heb ik één ruimte waar het een ongeveer klein 2cm bedraagt. Die rand op die plaats zag er wat dikker uit en heb het na een week na de besnijdenis kunnen opentrekken. Ik was wel een beetje geschrokken moet ik zeggen. Ik zag een draad binnen mijn wonde lopen, dus tussen de ruimte waar de twee huiden aan elkaar worden genaaid. Is dit normaal?

  Ik vraag me nog steeds af waarom daar de ruimte van naaien 2cm bedraagt, want de rest is al mooi egaal. Mijn penis zag er na dag 4 al zo goed als normaal uit. Heel minimaal opgezwollen, geen blauwe plekken of pijn. De dokter zei me dat ik de eerste weken niet aan seks zou denken, integendeel. Ik heb onlangs nog over een one-night stand met Kim Kardashian gedroomt! Het was erg leuk, totdat ik schreeuwend wakker werd van de pijn!

 • IJ says:

  Mijn vriend heeft een 8-tal weken geleden een partiële besnijdenis laten uitvoeren en sinds kort kunnen we terug sex hebben.
  De rand van de besneden voorhuid (onder de eikel) is echter rood gezwollen en jeukerig tijdens en na het vrijen.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat kunnen we eraan doen?

 • Dro Jan says:

  Ik ben nu 6weken besneden en alles is goed verlopen .
  Nu is mijn vraag wanneer is de sex terug optimaal ?
  Ik heb maar halve erecties , in mijn Hooft heb ik veel zin om te vrijen
  Maar ik krijg geen voledige erectie meer en na een tijdje vrijen is mijn goesting
  Voledig weg. Gaat dat nog verbeteren of moet ik naar de dokter?
  Heeft er iemand ervaring mee?
  Grts Jan

 • jeroen says:

  Hallo ik heb een maand geleden een volledige besnijdenis ondergaan. Men voorhuid is nog steeds heel gevoelig en men volledige eikelrand is rood en beetje gezwollen. Is dat normaal?

  Bedankt!

  • Rivon says:

   Zou ik mogen vragen aan je wanneer dat gevoel is weggegaan want ik heb mezelf ook laten besnijden en het is nu bijna 5 weken geleden en ook nog steeds gevoelig

 • Wim says:

  hallo,ik heb m e om medische redenen laten besnijden, het is nu drie weken geleden het is redelijk goed verlopen alleen de eerste week was niet prettig,ik heb nu alleen een probleem.dat ik een wond heb onder de eikelrand aan de bovenkant van de penis,dus niet bij het toompje ,groeit dat vanzelf dicht of moet ik naar de uroloog (ik moet over 3 weken op controle

  • John says:

   Hoi, ik 6 december gedeeltelijk besneden, 4 hechtingen open, weefsel puilde eruit.
   Kunnen ze niet hechten, dan krijg je infectie.
   Groeit vanzelf dicht, wordt breder lidteken Dat evt later te corrigeren.
   Zie anders dokter.nl en in zoekbalk , problemen gedeeltelijke besnijdenis, onder naam john ook fotos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.