phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Volledige besnijdenis

hechtingsnaad drie weken na operatie
drie weken na de ingreep is de hechtnaad nog duidelijk herkenbaar
penis na besnijdenis
na een besnijdenis kan er soms nog huid over de eikel rollen

Bij een besnijdenis wordt een deel van de voorhuid verwijderd. Hiervoor snijdt men een eerste keer net onder de eikel rondomrond en een tweede keer rondomrond meer naar het lichaam toe. Hierna zal de uroloog de huid tussen deze twee insnedes wegnemen. Deze huid zit aan de onderkant natuurlijk nog vast aan de penisschacht. Als dit stuk huid volledig los is van de penis kan het deel voorhuid met de te nauwe diameter weggenomen worden.

Er is dan ook een deel van de voorhuid weg. Vervolgens wordt de rand van de voorhuid die overblijft tegen de snederand net onder de eikel gelegd. Tenslotte wordt rondomrond gehecht tot de voorhuid mooi aansluit met de onderrand van de eikel.

In slappe toestand kan de voorhuid soms toch nog over de eikel rollen.

De draad die voor de hechtingen gebruikt wordt door het lichaam opgeslorpt. Dit noemt men resorbeerbare hechtingen. Ze moeten dus niet weggenomen worden.

draadjes bij bensijdenis

de hechtingen zitten op één lijn net onder de eikel

8 Responses to Volledige besnijdenis

 • Alexander De Gr says:

  Voor zolang ik me kan herinneren vond ik besnijdenis “cool”. Toen ik vooraan in de 20 was – ben nu medio 40 – leefde ik een paar jaar in het Nabije Oosten. Herinner me nog heel goed dat ik toen heel regelmatig mijn voorhuid naar achter trok om zo in ondergoed of zwembroek rond te lopen, gewoon omdat het naar mijn gevoel zo hoorde.
  Waarom ik dan nooit besneden ben? Geen echt idee, behalve dat in de geest waarin ik ben opgegroeid je je niet nodeloos liet opereren. Er is inderdaad niets mis met mijn voorhuid, behalve dat ik haar te lang vind, maar dat is dan misschien een persoonlijke opinie. De voorhuid schuift goed naar achter, is nooit een probleem, ook niet tijdens de sex. En toch bleef dat gevoel, die hunkering naar besnijdenis, met de regelmaat van de klok terugkeren.
  Medio 40 dacht ik de knoop door te hakken…. Dacht ik want nu ik eindelijk de durf heb om het te laten doen, mag ik het niet doen van mijn echtgenoot (ben getrouwd met een man). …

 • Maikel says:

  Ik ben nu 22 jaar oud en ben besneden op m’n 18de. Van af ’t moment wat ik wist wat een besnijdenis in hield (toen was ik een jaar of 13/14) wou ik ’t absoluut ook. Gewoon omdat ik ’t er mooier vond/vind uitzien. Maar ik mocht ’t eerst niet van m’n ouders toen ik een jaar of 15/16 was. En toen ik bijna 18 was mocht ’t wel. De operatie vond plaats twee dagen na m’n verjaardag. Dat was ’t beste verjaardag cadeau ooit tot hier toe vind ik persoonlijk. En ik heb ’t niet alleen om esthetische redenen laten doen maar ook om hygiënische redenen. Want ik had moeite om de boel daar onder schoon te houden. Waardoor m’n voorhuid wat nauw werd.

  • Bert says:

   Ik ben nu 65 jaar oud .
   Dit jaar heb ik me ook laten besnijden .
   Middelmatig strak ,me eikel is nu nooit me bedekt .
   Vind het nu veel beter en er mooier uitzien .
   In slappen stand hing me voorhuid over me eikel in een tuut .
   Vond ik niet mooi en niet mannelijk
   Ook laten doen om hygienische reden.
   Kan me penis nu beter schoon houden .

  • julius says:

   daar kan je soms voor kiezen, volledige verdoving, maar lokale verdoving kan ook. het is een fluitje van een cent, al klinkt dat cynisch hier 😉 en erg pijnlijk is het ook niet. ik nam flink wat pijnstillers voor de ingreep, en had pas na drie dagen een beetje pijn. het enige dat vervelend is zijn de nachtelijke erecties – al zal dat afhankelijk zijn van je leeftijd. ben je heel jong dan heb je daar vast geen lastr van …

 • kees says:

  hallo,

  even een vraagje. ik ben al heel lang geleden besneden en ondanks een volledige besnijdenis gaat er toch nog huid over me eikel.
  waar kan dit aan liggen?

  • Bart says:

   Dan ben je “los” besneden. Ik heb hetzelfde. Bij een erectie heb ik echter geen huid over dus lijkt me precies goed. Het is bij mij pas 3 weken geleden, het is wel wennen met masturberen, duurt langer maar het het klaarkomen is wel heftiger.

 • svdmvs says:

  Ik ben nu midden de 50 en een jaar of 6 besneden, en ben er echt tevreden over en mijn vrouw vindt het ook een stuk mooier.
  Het te korte frenelum heeft de doorslag gegeven, enig nadeel is dat ik het veel te laat heb laten doen.
  Gevoon even masturberen gaat bij mij wel niet meer vanwege een zwakke huid (eikel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.