phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Hygiene

Moet je de voorhuid wassen? JA !

De bewering dat een besnijdenis dient uitgevoerd om hygiënische redenen mag dan vroeger wel geklopt hebben. In de huidige Westerse Wereld waar bijna iedereen dagelijks de beschikking heeft over stromend water en zeep is een besnijdenis om hygiënische redenen eigenlijk onzin. Enkel als er problemen zijn van medische aard zoals fimosis, te kort frenulum, verklevingen of bepaalde huidafwijkingen is het soms moeilijk alles grondig te wassen. Dan is een nazicht bij de dokter nodig en is een operatie om medische reden soms nodig. Er is veel protest tegen besnijdenis zonder strikt medische reden Er zijn actiegroepen en zelfs een superheld Foreskinman die opkomen tegen religieuze besnijdenis.

Omdat de voorhuid en de penis nog altijd voor velen een taboe is, is het vaak toch minder goed gesteld met de hygiëne van de voorhuid. Als tijdens de levenswandel nooit iemand gezegd heeft dat er ook daar gewassen moet worden, kan men het uiteraard ook niet helpen of weten. Dit taboe kan van generatie op generatie doorgegeven worden.

H, T & D: Hygiëne, thuis en daarbuiten was ooit een succesvol programma op VTM. De titel alludeert op een lessenreeks uit een ver verleden over dergelijke onderwerpen. Tegenwoordig worden dergelijke lessen niet meer gegeven.  Wellicht te oubollig en niet meer actueel. De realiteit toont echter aan dat dergelijke lessen niet zinloos (zouden) zijn. Gelukkig bestaat er nog Internet om u te informeren …

De voorhuid moet bij het wassen volledig naar achter.

Dus voor alle duidelijkheid.  De eikel moet bloot. Dan wassen met zeep, goed afspoelen en nadien netjes afdrogen. Ook bij het afdrogen moet de voorhuid naar achter en dient de eikel afgedroogd. Bacteriën en schimmels vinden anders het nodige vocht om te groeien.

Ook aan te raden is bij het plassen de voorhuid volledig naar achter te trekken. Anders kruipt er urine tussen voorhuid en eikel. Dit is een nog betere voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Na het plassen ook rustig wachten tot alles leeggedruppeld is, eventueel wat met de hand in één beweging de plasbuis leeg drukken.

Na coïtus is het ook aan te raden een en ander droog te maken. De plasbuis ook maar leeg drukken worden na zaadlozing… .

De voorhuid wordt best zo droog mogelijk gehouden en dient dus dagelijks fris gewassen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.