phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Korstvorming

Bij het losmaken van vergroeiingen van voorhuid en eikel worden de bovenste lagen van de vergroeide huid wat gekwetst.
De bovenste lagen van de eikel en de voorhuid worden bij verkleving gescheiden. Ze hebben eigenlijk geen normale toplaag. Deze moet er nog op gaan groeien. De eerste uren na het losmaken ziet de huid er nog mooi roze uit maar door het genezingsproces komt er na een dag of twee een geel beslag op de huid.

Dit beslag verandert in een korst die afvalt na verloop van tijd. Onder deze korst herstelt de huid volledig. Dit genezingsproces heeft echter tijd nodig. Net zoals bij een schaafwonde op een knie of elleboog kan dit de eerste tijd behoorlijk wat pijn doen en er erg vreselijk uitzien. Vooral het geel beslag en de korst verontrusten veel mensen. Dit is echter een normaal genezingsproces.

Om te beletten dat er opnieuw vergroeiingen optreden of dat er pluisjes in de wonde gaan kleven, smeer je best ontsmettende zalf tot de huid van de eikel weer genezen is.

One Response to Korstvorming

  • Liam says:

    Ben nu een week geleden besneden geweest en er staat enkel een korts vanonder op de penis dus niet waar de draadjes zo ver uit elkaar staan. Is dit normaal en komt daar geen korst of moet deze nog komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.