phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Religieuze circumcisio

 

Bij een religieuze besnijdenis wordt de overtollige voorhuid volledig weggenomen. Traditioneel werd (wordt) dit gedaan door de eigen geestelijke of vertrouwelingen. Door migratie of andere omstandigheden is dit niet altijd mogelijk en wordt beroep gedaan op urologen.
De uroloog let erop dat zo veel mogelijk overtollige voorhuid wordt weggenomen. Dit omdat het zo gewenst wordt.

rituele circumcisio

rituele circumcisio

Eikel volledig bloot

Na een religieuze besnijdenis is er dus in het ideale geval geen enkel stukje voorhuid dat nog over de eikel rolt. Ook niet in slappe toestand. Dit is niet altijd correct in te schatten bij de operatie. Daarom is het zo dat een beetje voorhuid over de eikel na een religieuze besnijdenis ook wordt geaccepteerd. Zeker als de penis diep in het vet van de buik ligt of net behoorlijk lang is kan dit nogal eens voorkomen. De penis kan bij erectie of bij inkrimpen behoorlijk in lengte schelen. De voorhuid blijft echter altijd even lang.

Een religieuze besnijdenis is een besnijdenis waarbij zo veel mogelijk voorhuid wordt weggenomen. Het ideaalbeeld van de penis verschilt naargelang de traditie waarin men opgroeit.

Joden en islamieten

Zowel Joden als Islamieten verkiezen dergelijke besnijdenis.

Als een jongen, niet islamiet of niet Joods, wil huwen met een islamitisch of joods meisje wordt er ook verwacht dat hij zich laat besnijden op traditioneel islamitische of joodse wijze alvorens te trouwen.

Een besnijdenis om religieuze redenen is een feestelijke gebeurtenis. Het is een symbool dat de besnedene opgenomen wordt in de geloofsgemeenschap.
Bij de Joden heet dit gebeuren Briet Mila als het gebeurt een week na geboorte. Een ander tijdstip is Bar Mitzvah: besnijdenis voor de leeftijd van 13 jaar.
In de Islam heeft de circumcisio geen specifieke naam  (of toch? graag reactie) en is het tijdstip afhankelijk van lokale gebruiken.

Als een circumcisio is gewenst om religieuze redenen moet je dit goed aangeven bij de uroloog . Er wordt dan op gelet zo veel mogelijk voorhuid weg te nemen.

4 Responses to Religieuze circumcisio

 • k says:

  Ik ben spijtig genoeg toen ik nog maar een kind was religieus besneden. Nu ik weet weet hoe belangrijk de voorhuid is en het niet zomaar een stukje vel is, zou ik nooit mijn toestemming hebben gegeven om het weg te snijden, maar als kind sta je machteloos tegenover een eeuwen oude religieuze traditie.

  Het besnijden voor religie is niets anders dan het systematisch verminken van kinderen en baby’s. het zou bij wet verboden moeten worden om kinderen te besnijden en de eerste stap zou gezet moeten worden door urologen om wetgeving omtrent het verbieden van besnijden van kinderen voor religie te realiseren.

  Liefst zou ik zien dat urologen weigeren deze operatie te verrichten zonder geldige medische reden.

  Is het mogelijk om mijn voorhuid terug te krijgen door rek oefeningen of op een andere manier?

  Mvg

  • kaat says:

   beste k,

   je bent de je hele voorhuid kwijt.
   die kan je niet meer trug krijgen.rekoeveningen zijn ook om het toompje wat langer te krijgen. maar als je een besnijdenis hebt is dit niet mogelijk. groet….

 • Een besnedene. says:

  De voorhuid bestaat uit een binnen en een buitenblad.
  Als je het binnen en buitenblad openvouwt heb je een groot stuk huid.
  In het binnen en buitenblad bevinden zich duizenden zenuw uiteinden voor het gevoel.
  Als je de voorhuid weghaalt ben je die zenuw uiteinden
  voor altijd kwijt.
  Bij een besneden penis is masturbatie bijna onmogelijk omdat de voorhuid weg is.
  Een besnijdenis is een verminking het zou bij de wet verboden moeten worden,
  Laat niet snijden aan uw kinderen maar laat ze zo blijven zoals ze geschapen zijn om latere spijt te voorkomen.
  Een besnijdenis voor hygienische doeleinden is onzin want er zijn genoeg fasiliteiten om te wassen.
  Overtollig voorhuid bestaat niet want voorhuid hoort aan de penis te zitten.

 • Mike says:

  Ik ben getrouwd met een Afrikaanse vrouw, en ben besneden omdat besnijdenis belangrijk is in de cultuur van mijn vrouw, en zij graag wilde dat ik besneden zou worden als we trouwden. Ik was er aanvankelijk wel bang voor, het bezorgde me zelf slapeloze nachten, maar wilde ook geen nee tegen haar verzoek zeggen, aangezien ik merkte dat het heel belangrijk voor haar was. Omdat ik zelf geen stappen durfde te zetten om hiervoor naar een uroloog te gaan, heb ik haar beloofd dat als zij een besnijdenis afspraak voor mij zou weten te regelen, ik zonder tegenstribbelen mee zou gaan. Eerlijk gezegd hoopte ik stiekum dat het haar niet zou lukken om een uroloog hiervoor te vinden, omdat besnijdenis om culturele redenen niet gebruikelijk is. Een paar weken nadat ik dat gezegd had, maakte me ze s-ochtends vroeg met een kus wakker, en zei dat ik me snel moest douchen en aankleden. omdat ze die ochtend voor half tien een afspraak voor mijn besnijdenis had weten te maken. Ik kon het haast niet geloven, maar ben met haar meegegaan, en ze had inderdaad een kliniek gevonden, waar ik die ochtend besneden ben. Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ze dit heeft geregeld. Ik vind het er mooier uit zien en ook hygienischer. Vroeger had ik wel eens jeuk aan mijn voorhuid op warme dagen, maar nu nooit meer. Een groot voordeel is dat het nu vaak ook langer duurt voor ik een orgasme krijg, wat ons sexleven zeker heeft verbeterd. Masturberen kan nog steeds, al moet ik daar wel olie of creme voor gebruiken. En natuurlijk is het fijn om te merken hoe blij en trots mijn vrouw is, dat ik nu besneden ben zoals het hoort in haar cultuur. Iedereen die ook een besnijdenis overweegt, kan ik het alleen maar aanraden. Ik vind wel dat ouders niet voor hun kinderen moeten beslissen om hen te besnijden, maar dat het beter is dat volwassenen dit zelf vrijwillig beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.