phimosis? fimosis? besnijdenis? frenulum?
Overgevoeligheid

Sommige mannen hebben na een besnijdenis  een overgevoelige eikel. Bij de minste aanraking van bijvoorbeeld textiel (ondergoed) is er pijn. Ook bij het vrijen zijn de sensaties erg sterk. Dit kan leiden tot pijn bij het vrijen of tot een te snelle zaadlozing.

Dit komt vooral voor als de eikel altijd bedekt is geweest met voorhuid.

De eikel is bij geboorte bedekt door een slijmvlies. Er zijn klieren die vocht en smegma aanmaken. Zo kan de voorhuid vlot van de eikel schuiven. Na een besnijdenis gaat dit slijmvlies veranderen. De huidlaag die de eikel bedekt gaat langzaam veranderen van sijmvlies naar een huidlaag. Je kan het vergelijken met het slijmvlies van de mond die overgaat naar de huid van de  buitenkant van de lippen.

Als de bovenste huidlaag wat steviger wordt, verdwijnt de overgevoeligheid vanzelf.

Deze overgang duurt enkele weken.

3 Responses to Overgevoeligheid

  • giovanni says:

    hallo,

    ik ben vorige week maandag besneden en heb het verband er vorige week dinsdag afgehaald. mijn eikel is nu nog zo gevoelig dat ik geen onderbroek aan kan en de eikel ook niet kan aanraken. ik loop dus de heledag naakt en ik moet mijn piemel vasthouden want als ik hem laat hangen steken de hechtingen in mijn balzak. en de rand om de eikel waar de hechtingen zitten is opgezwollen. ook begint mijn eikel te vervellen. nou is mijn vraag of het wel goed is om mijn eikel in de open lucht te laten en niet in een onderbroek te stoppen of verband erom te doen en wanneer de gevoeligheid ongeveer minder word. is het normaal dat de rand nog opgezwollen is en wat betekent het vervelen

    ik hoop op een snelle reactie want ik loop er nu al een week mee en heb advies nodig bij voorbaat dank

  • ingrid says:

    Iemand ervaring met: overgevoeligheid( jeuk, soms pijn)na een besnijdenis; reeds 2 jaar geleden. Kan dit ten gevolge zijn van littekenweefsel ?? Al verschillende zalfjes end. geprobeerd, niets helpt. Bestaat er een behandeling voor deze aanhoudende klachten.( voor een vriend)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.